04 November 2008

LE SANGLIER DES ARDENNES - Durbuy, Bèlgica




Aquesta es epoca de caça, de senglar, de cervol, de bolets, de castanyes, de formatges ben afinats, i aixo es el que hem volgut comprovar a 'Le Sanglier des Ardennes', restaurant emblematic i parada obligada pels amants de la bona cuina, catalogat com un dels grans de Belgica pero sense pretensions sobreres.

El xef i propietari, Frédéric Caerdinael, segona generacio del negoci familiar fundat pel seu pare Maurice, es un gran mestre dels fogons, i en el seu historial consta haver passat 2 anys de formacio al restaurant de l'hotel 'Negresco' de Niça (2** Michelin), una de les grans referencies mundials, i 2 anys de formacio al 'Dorchester' de Londres (2** Michelin), entre d'altres.

La seva dona, la Caroline, serveix amb elegancia i atencio, com la resta del servei, que es mostra sempre encantat d'ajudar i aclarir dubtes.

Amb fotos emblematiques sobre personatges il.lustres, el restaurant mostra la seva historia nomes arribar : el xef amb en John McEnroe, amb els Princeps de Belgica Philippe i Mathilde, amb en Jacques Chirac, amb el Sr. Davidoff, amb musics coneguts com l'harmonica sempre magica de Toots Thielemans, amb artistes diversos...

Mentre analitzes la carta i decideixes els plats i el vi al salo, degustacio amb copa de xampany (fet embotellar expressament a Champagne amb l'etiqueta "Sanglier des Ardennes" i copa de vi espumant rosat.

Al cap d'una estona, potser mes de la desitjada, arribada a una taula assolellada amb vistes a l'Orthe, el riu que passa per la localitat.

Entrades (2 persones) : plat de pernil de senglar amb cassoleta de bolets i les ostres de Gillardeau amb una vinagreta d'echalottes (cebes allargades). Les porcions correctes, sense exagerar.

Plats (2 persones) : costella de senglar coberta amb crosta de pebre verd i cassoleta de quinoa amb bolets i 'airelles' i filet de truita de riu a la Matelote (salsa de vi) amb un gran escamarla d'acompanyament.

No postres, pero compartiment de 'plateau de fromages' de la regio i d'altres de francesos.

Per beure al llarg de l'apat, Château Siran Grand Cru 2004 de la regio de Margaux, a Bordeus. Opcio molt encertada.

El restaurant disposa d'una cava de vins d'uns quants passadissos, d'una cava d'Armagnacs (l' "Armagnothèque") i d'una cava de cigars cubans al.lucinant, tots ordenats per tamanys i preus.

http://www.sanglier-des-ardennes.be/ (cliqueu sobre 'Visite virtuelle' a dalt a l'esquerra de la pagina)

El restaurant es membre de l'Associacio Maîtres Cuisiniers de Belgique.

Nota : 7/10

No comments: