07 November 2008

LE CHALET DE LA FORET - Uccle, Brussel.les













De tots els restaurants on acostumo a anar, aquest es sens cap dubte un dels meus preferits, un d'aquells que m'hi fa tornar una i altra vegada, hipnotitzat en pensar el que hi descobrire. El Chalet de la Forêt es per al gourmet com un bon cep pel bon boletaire, un secret ple de sabor que agradaria nomes guardar per a un mateix.

El restaurant, temple del pal.ladar, raco de gust i gran estil, es troba en una de les parts mes boniques i tranquil.les d'Uccle, un dels barris de mes alt nivell de Brussel.les, prop del sempre verd i de vegades nostalgic, solitari, Forêt de Soignes, el gran pulmo verd de la capital belga.

La decoracio, sobria, contemporania, acollidora i elegant, es a carrec de Coralie Michiels (la dona del xef) i combina perfectament amb les menges que s'hi degusten.

D'entre totes les meravalles no gastronomiques que ofereix el restaurant cal destacar la possibilitat de sopar en una taula rodona de dimensions generoses pero una mica separada de la resta, conferint aixi una sensacio d'intimitat i recolliment, la de dinar en una 'veranda' on les gotes d'aigua ploren, els molts dies de pluja, sobre el vidres de marcs verdosos, la intensitat sempre adequada de les llums, la quantitat de gerros transparents, sempre nets, amb grans flors de temporada a l'interior i en perfecta harmonia amb la decoracio, la calidesa de la llar de foc, la separacio de l'espai de l'aperitiu i del menjador, un servei a taula d'altissima qualitat (començant pel Cédric), de gran discrecio i de coneixement del producte i, obviament, els fogons del gran, molt gran, Pascal Devalkeneer.

Pascal Devalkeneer, ex co-xef de la Truffe Noir ja al 1987 (quan tenia 22 anys!) i xef propietari del Bistrot du Mail que ell mateix va crear amb un amic d'infancia quan en tenia 27, prepara delicies com "l'amanida de llagosta fumada al foc de llenya i al laminat de foie i vinagreta de peres" o "el llobarro amb pell rostit sobre llit de petites carxofes al pebre i llimona confitada"...

Pels vins no us preocupeu gaire, demaneu el que us faci el pes perque sempre, sempre l'encertareu. El celler d'en Pascal Devalkeneer es extens i variat, pero amb una tendencia clara pels vins francesos.

Sens dubte una de les grans adreces de Belgica !

Per a tots aquells que vulgueu emular una de les receptes d'en Pascal Devalkeneer, visiteu l'apartat "Recettes et conseils du chef" a la pagina http://www.lechaletdelaforet.be/

Pascal Devalkeneer esta valorat a les guies Gault et Millau i Michelin (1*), i es membre de l'Associacio Maîtres Cuisiniers de Belgique.

Nota : 8/10

1 comment:

Anonymous said...

quins bons records d'aquest restaurant i no només culinaris! felicitats pel Blog!
Mama&Marc